2024. április 29. - Péter

Schumacher nyert

Miután néhány héttel ezelőtt azzal hökkentette meg az F1 közösségét, hogy egy éves kihagyást követően azonnal az élre tért vissza egy barcelonai teszten, Michael Schumacher ismét bebizonyította, hogy semmit sem veszített a képességeiből, amikor vasárnap m
2007. november 26. hétfő 14:03 - Hírextra
A brazíliai Florianopolis-ban Felipe Massa által szervezett jótékonysági verseny időmérőjén Schumacher még csak a 4. rajtkockát szerezte meg Nelsinho Piquet, Lucas di Grassi és Massa mögött, ám az első futamon mindössze két körre volt szüksége hozzá, hogy átvegye a vezetést, s végül 5.6 másodperccel Piquet előtt érjen célba. Mivel a második futamra az első nyolc sorrendjét GP2-stílusban megfordították, Schumachernek azt a versenyt a 8. helyről kellett megkezdenie, ami azonban szintén nem jelentett számára akadályt, hiszen hamarosan már a 2. helyért harcolt Thiago Camilóval, mielőtt a gokartján elromlott a fék, és hátraesett hatodiknak. "Meg is mondtam Felipének, hogy attól féltem, utolsó leszek" - árulta el a hétszeres világbajnok később. - "Amikor rájöttem, hogy egyáltalán nem fog a fékem, csak a célig próbáltam eljutni." A második futamot így di Grassi nyerte, de mivel a végeredmény az összpontszám alapján alakult ki, az összetettben Schumacher lett az 1., 2 ponttal megelőzve az egykori F1-es versenyző Luciano Burtit, valamint di Grassit. A tavalyi győztes Massa idén csak 5. lett a 24 fős mezőnyben, amelynek tagjai között megtalálhattuk még Rubens Barrichellót (4.), Tony Kanaant (8.), Ricardo Zontát (9.), Enrique Bernoldit (10.) és Antonio Pizzoniát (13.) is. Az esemény leggyorsabb körét egyébként Barrichello futotta az első versenyen 40.681-gyel, míg a másodikon a 38 éves Schumacheré volt a legjobb kör. A német sztár állítólag annyira élvezte a megmérettetést, hogy máris megígérte Massának: jövőre visszatér.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását