2024. május 8. - Mihály

A nyugdíjasok jó piacot jelentenek

Ma zajlik Berlinben az a konferencia, amely a demográfiai változásokkal foglalkozik. Az Európai Bizottság által szervezett tanácskozás címe: Demográfiai változások mint lehetőség - az idősek gazdasági potenciálja.
2007. április 18. szerda 17:32 - Hírextra
Ursula von der Leyen családügyi szövetségi német miniszter és Vladimír Spidla szociális ügyekkel foglalkozó biztos a kongresszus megnyitóján hangsúlyozták az idősebb generáció fontosságát. Az idősek nemcsak szakmai tapasztalatukkal járulhatnak hozzá a gazdasági növekedéshez, hanem a vásárlóerejükkel is.

Ursula von der Leyen szerint az idősebb fogyasztókra összpontosító "ezüst gazdaság" egy új, nyereséges piacot nyithat. Szinte az összes európai országra jellemző, hogy csökken a születési ráta és nő a lakosság átlagéletkora. A jelenleg 500 millió lakosú Európa népessége jelentősen fogyatkozik. A munkaképes, 15-60 évesek aránya egyre kisebb, míg a 80 éven felüliek száma megháromszorozódik.

Tanulmányok szerint a 60 év feletti német nemzedékek vásárlóereje 316 milliárd euró. Hozzájuk fűződik a fogyasztás egyharmada. 2050-ben ez a vásárlóerő 386 milliárd euró tesz majd ki, és a fogyasztás 41 százalékát fedi le.
Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását