2024. április 27. - Zita

Pályázhatnak a roma fiatalok

A Romaversitas Alapítvány tanulmányi pályázatot írt ki tehetséges roma egyetemistáknak és főiskolásoknak. A nyertes diákoknak abban akarnak segíteni, hogy az általuk választott területen elmélyítsék tudásukat, és eljuthassanak akár tudományos minősítést b
2007. április 15. vasárnap 17:17 - Hírextra
A Romaversitas Alapítvány olyan roma fiatalok jelentkezését várja, akik a 2006/2007-es tanév végéig legalább két szemesztert elvégeztek valamelyik állami felsőoktatási intézményben vagy nem állami felsőoktatási intézmény államilag elismert szakán nappali tagozaton, és tanulmányi eredményük elérte az adott szak átlagát.

Az alapítvány egyebek mellett nyelvtanulási lehetőséget, számítástechnikai képzést, különböző közösségi programokon, például szabadegyetemeken, nyári táborokban és konferenciákon való részvételt, valamint személyre szabott oktatási lehetőséget is biztosít. A jelentkezőknek kétrészes felvételi vizsgán kell megfelelniük. A programba idén 10-15 diák kerül be, nekik anyagi támogatást is nyújtanak, és abban is segítenek, hogy maguk kezdeményezzenek az érdeklődésüknek megfelelő programokat -mondta a Független Hírügynökségnek Havas Gábor, a Romaversitas Alapítvány oktatási igazgatója.

A jelentkezési lap letölthető a Romaversitas Alapítvány honlapjáról (www.romaversitas.hu) vagy beszerezhető a központban (1078 Budapest, Nefelejcs utca 39. , telefon: 06-1/352-45-00). Ugyanitt lehet érdeklődni a pályázat részleteiről. A beküldési határidő május 31-e.

Arról, hogy jelenleg hány roma fiatal tanul a magyar felsőoktatásban nem állnak rendelkezésre adatok. Adatvédelmi okokból erről sehol sem vezetnek vagy vezethetnek statisztikát, így csak becslésekre lehet hagyatkozni. Az elmúlt évben nem, de korábban működött egy államilag finanszírozott ösztöndíjprogam roma hallgatóknak, amelyre 2005-ben, 2006-ban már ezer fölötti számban pályáztak a fiatalok. Ebből lehet valamilyen következtetéseket levonni, de pontos adatok nincsenek - tette hozzá Havas Gábor.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását