2024. május 16. - Mózes, Botond

Vége a találgatásoknak: Horváth és Fodor jut bársonyszékhez

Horváth Ágnes jelenlegi államtitkár veszi át az Egészségügyi Minisztérium (EüM) vezetését, Fodor Gábor pedig Persányi Miklóst váltja a környezetvédelmi tárca élén.
2007. április 13. péntek 13:39 - Hírextra
Várhatóan ezeket a változásokat jelenti be jövő csütörtökön, vagy pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - értesült kormányközeli forrásokból a Független Hírügynökség. Horváth Ágnes az áprils 6-i hatállyal lemondott Molnár Lajos helyét veszi át az egészségügyi tárca élén. Az SZDSZ Ügyvivői Testületének (ÜT) csütörtöki ülésén az a döntés született, hogy a jövő héten megnevezik az új minisztert, aki a rákövetkező hét hétfőn leteheti esküjét.

Az egészségügyi tárca államtitkára posztjára Ungár Klára, liberális politikus és Mihályi Péter közgazdász a legesélyesebb. A koalíciós gyüttműködés szempontjából talán Ungár Klára lenne a megfelelő választás, SZDSZ-s forrásunk szerint ugyanis ő "amennyire szakmailag lehetséges, törekedne az együttműködésre a szocialista szakpolitikusokkal."

Információink szerint Fodor Gábor már néhány nappal az SZDSZ tisztújítása után eldöntötte, hogy elválllaja a környezetvédelmi tárca vezetését.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását