2024. április 20. - Tivadar

Elővette a termál témát az MDF

A gyógyfürdő-kezelések rendszerének átalakítását javasolja az MDF - mondta Pettkó András. Azt szeretnék elérni, hogy a kormány az egészségügyi reform "kapkodó intézkedései között" se feledkezzen meg a gyógyfürdő-szolgáltatások kiemelt egészségpolitikai cé
2007. április 13. péntek 13:41 - Hírextra
Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az MDF szerint nem szabadna korlátozni a biztosítási támogatással igénybe vehető gyógyfürdő-kezelések számát, hanem a szakorvosra kellene bízni annak eldöntését, mikor van létjogosultsága a kúrának. A kúrák alapárát mindenképpen szükséges emelni, de az állami támogatás mértékével együtt, ami kezelés típusonként vagy rászorultsági alapon lehetne változó mértékű - fejtette ki Pettkó András.

Az MDF-es képviselő a javaslatot azzal indokolta, hogy bár a gyógyfürdő-kezelések egészségügyi hatásai bizonyítottak, mégsem kap más gyógykezelésekhez hasonló elbírálást és állami támogatást. Mint mondta, a jelenlegi állapot szerint egy beteg évente kétszer vehet igénybe támogatott gyógyfürdőkúrát, amelynek árából 15 százalékot kell megfizetnie, a többit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár állja.

Pettkó András elmondása szerint azonban ez az összeg a kezelések valós árának mindössze 40 százalékát fedezi, a fennmaradó részt a működtetőnek kell kigazdálkodnia, aki jobb híján kénytelen a fürdőjegyek árát emelni, dolgozókat elbocsátani, vagy fejlesztéseket elhalasztani.

Emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi tárca tavaly ígéretet tett a gyógyfürdő-kezelések árainak emelt összegű támogatására, de ez nem valósult meg, sőt, a tavalyi költségvetésben jóváhagyott 5,7 milliárd forintból is visszatartottak 1 milliárd forintot.

A Magyar Demokrata Fórum a gyógyfürdő-szolgáltatások támogatását kiemelt egészségpolitikai célkitűzésnek tekinti és felszólítja a kormányt, hogy az egészségügyi reform kapkodó intézkedései közepette se feledkezzen meg erről a területről - jelentette ki Pettkó András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását