2024. április 18. - Andrea, Ilma

Juscsenko Európához fordult

Viktor Juscsenko ukrán elnök szerdán Strasbourgban az ukrajnai válságos helyzetről, a kiélezett belpolitikai viszályról tájékoztatja Terry Davist, az Európa Tanács (ET) főtitkárát. Az ukrán elnök megfigyelők szerint várhatóan az ET támogatását fogja kérni
2007. április 11. szerda 07:58 - Hírextra
Az ET rövid közleménye szerint Juscsenko strasbourgi látogatásnak az a fő célja, hogy a páneurópai szervezet főtitkárával megvitassa a jelenlegi ukrán belpolitikai helyzetet, a demokratikus reformok terén elért eddigi előrehaladást, és a jövőbeni együttműködés kilátásait.

Juscsenko kitart amellett, hogy törvényes és alkotmányos módon rendelte el a parlament feloszlatását és az előre hozott törvényhozási választások kiírását, ami ellen Kijev központjában kedden is sok ezren tüntettek.

Viktor Juscsenko és Terry Davis kora délután sajtóértekezleten számol be megbeszéléseikről. Az elnök belpolitikai ellenfele, az oroszbarát Viktor Janukovics kormányfő a jövő kedden szintén Strasbourgba érkezik, ő az Európa Tanács parlamenti közgyűlése előtt szólal fel. Az ET sajtószolgálata szerint egy régi keletű meghívásnak tesz most eleget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását