2024. április 29. - Péter

Fidelitas tisztújítás: Szijjártó álláshalmozó marad

A Fidelitas a hét végén tartja VIII. tisztújító kongresszusát, amelyen újabb két évre választhatják meg elnöknek a jelenlegi vezetőt, Szijjártó Pétert - mondta Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke az MTI-nek kedden.
2007. április 10. kedd 18:01 - Hírextra
Április 14-én és 15-én Székesfehérváron tartják a tisztújító kongresszust, amelyen Szijjártó Péter jelenlegi vezető, a Fidesz szóvivője az egyetlen elnökjelölt, a 15 alelnöki pozícióért viszont összesen 27 alelnökjelölt küzd. Az elnököt helyettesítő ügyvezető alelnöki poszton Nyitrai Zsoltot várhatóan Ágh Péter váltja majd, és változás az is, hogy a tisztség jelöltjét most először a kongresszusi küldöttek választják meg, és nem a Fidelitas elnöksége.

A kongresszuson módosítják a Fidesz ifjúsági szervezetének alapszabályát is, amellyel a választókerületi szerveződés felé tesznek egy lépést.

Ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy a jövőben a Fidesz választókerületi tanácsaiban ülő Fidelitas-tagok feladata lesz a választókerületi Fidelitas-szervezetek tevékenységnek összehangolása, koordinálása.

A Fidelitas gyűlésén - amelyet jó egy hónappal a Fidesz májusi kongresszusa előtt tartanak - felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását