2024. május 3. - Tímea, Irma

4 milliár dollárt hagyott maga után Ázsia leggazdagabb üzletasszonya

Meghalt Ázsia leggazdagabb üzletasszonya, Nina Vang. Ezt a titkára szerdán jelentette be. Vang asszony egy meg nem nevezett honkongi kórházban hunyt el kedden, 69 éves korában.
2007. április 5. csütörtök 06:02 - Hírextra
Vagyonát több mint 4 milliárd amerikai dollárra (736 milliárd forintra) becsülték, mégis a zsugoriságáról volt híres. Állítólag havonta nem költött többet 3 ezer honkongi dollárnál, vagyis 385 amerikai dollárnál (70 ezer forintnál). A férjével mindig kedvezményes jegyekkel járt színházba. Egyszer bevallotta, hogy imádja az amerikai gyorsételeket.

A férj, Teddy főleg ingatlanügyletekből meggazdagodva építette fel a Chinachem vállalatot, ezt később a feleség - a férj halála után - 3,5 milliárd dollár értékű vállalatbirodalommá alakított át, amely világszerte több mint 200 irodaházzal és 400 vállalattal rendelkezik.

A férjet 1990-ben elrabolták, és azóta nyoma veszett, jóllehet a család 60 millió dolláros váltságdíjat fizetett érte. A feleség hosszú fárasztó jogi csatával 9 évvel később halottá nyilváníttatta. Utána éveken át pereskedett apósával, aki szerint Nina meghamisította a férj végrendeletét. 2005-ben megnyerte a pert a 96 éves apósával szemben.

Az amerikai Forbes magazin tavaly 4,2 milliárd dollárra becsülte Vang asszony vagyonát, ezzel a a világ leggazdagabb embereinek listáján a 154. helyre sorolta.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását