2024. április 29. - Péter

Nőtt a regisztrált álláskeresők száma

Több volt 7,4 százalékkal a regisztrált álláskeresők száma március végén mint egy évvel korábban, a február végi adathoz képest viszont 1 százalékos a csökkenés - közli a legújabb regisztrációs adatokat az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja. A márc
2007. április 3. kedd 20:32 - Hírextra
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nem a regisztráció, hanem a nemzetközi összehasonlításra alkalmas mód, a lakossági munkaerő felmérés alapján közli a munkanélküliségi adatokat.

A legutóbbi közlést, az egy évvel korábbi adattal összevetve nem a munkanélküliek számának növekedése, hanem ellenkezőleg, a csökkenése tapasztalható. A KSH szerint a 2006 decembere-2007 februárjának időszakában a munkanélküliek száma 312,5 ezer volt, egy évvel korábban, a 2005 decembere-2006 februárjának időszakban viszont 327 ezer. A legutóbbi ráta 7,4 százalék, az egy évvel korábbi 7,8 százalék.

A regisztráltak a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya az egyes megyékben a márciusi adatok alapján is igen nagy eltérést mutat. A regisztrált álláskeresőkkel számított márciusi ráta Budapesten 3,1 százalék, Pest megyében 4,5 százalék, Győr-Moson-Sopron megyében 4,6 százalék. Ugyanakkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 22 százalékos a ráta, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 20,7 százalékos, Nógrád megyében 18,7 százalékos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását