2024. május 3. - Tímea, Irma

Tudatalattira ható ultrahang a játékszenvedély ellen

Ultrahangos "videojáték-abbahagyató" szoftvert fejlesztettek ki Dél-Koreában. Egy felmérés azonban kimutatta, hogy a középiskolások 10-20 százaléka szenved komoly videójáték-függőségben, amely, mint a drog, komoly bajokat okoz nekik. Egy dél-koreai inform
2007. április 2. hétfő 12:07 - Hírextra
Ezeket az emberi fül nem fogja fel, hatnak viszont a tudatalattira. Az ultrahangszekvencia akkor indul be, amikor a program szerint a használó már túl sokat játszott és sugallni kell neki, hogy hagyja abba. Az üzenet másodpercenként 10-20 ezerszer ismétlődik.

A cég egy évig dolgozott, amíg sikerült eltalálnia a megfelelő hatékonyságot - írta a La Repubblica című olasz napilap. A cég 35 éves elnöke szerint a fiataloknál a lebeszéléssel nem lehet eredményt elérni, a tudatalattijukra ható program viszont mélyebb befolyású. A szoftvert nemsokára kereskedelmi forgalomba hozzák és a kormány is közreműködik terjesztésében.

A videojátékok készítői is könnyen beépíthetik termékeikbe. A cég szabadalmaztatja a felfedezést, méghozzá széleskörű használatra. "Megváltoztathatjuk az üzenetet és közbeléphetünk vele más típusú zavaroknál, mert ennek a technológiának a lehetőségei végtelenek" - mondta az elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását