2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gusztov felhúzta magát: ha nem tetszik az orosz gáz, vegyenek mástól!

Ha nem tetszik az orosz gáz szaga, vásárolhatnak más országból; a budapesti orosz nagykövet reálisan látja, mi zajlik jelenleg Európában az energiapolitikai gondolkodásban - fogalmazott Vagyim Gusztov, az orosz parlament FÁK-szakbizottságának elnöke.
2007. április 2. hétfő 18:47 - Hírextra
"Ha alternatív energiaforrást akarnak, találják meg, és akkor nem ide fogunk gázt szállítani, hanem Koreába és Kínába" - jelentette ki az orosz képviselő, miután Németh Zsolttal (Fidesz), a parlament külügyi bizottságának elnökével találkozott Budapesten. Gusztov azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy az MTI megkérdezte tőle, mi a véleménye arról, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy múlt heti konferencián vitába keveredett Igor Szavolszkij budapesti orosz nagykövettel.

Az ellenzéki politikus akkor az európai és magyar energiafüggőség kapcsán azt fejtegette, jelentősen különbözik az európai, piaci észjárás az orosz állami, politikai természetű gondolkodásmódtól.

A hétfői tárgyalást követően Németh Zsolt az MTI-vel közölte: a Fidesz részéről "az égvilágon semmilyen orosz-ellenességről nincs szó", Orbán Viktor csupán egy monopólium-ellenességgel kapcsolatos álláspontot fejtett ki és "pártpolitikai manipuláció volt ezt orosz-ellenességként feltüntetni, sajnálatos módon a miniszterelnök részéről".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását