2024. április 27. - Zita

Spielberg és Versace gyerekeivel koptathatják a padot a magyar filmesek

Idén megnyílik a New York Film Academy budapesti partneriskolája, ahová még várják a jelentkezőket. Jerry Sherlockkal, a filmiskola alapító igazgatójával Czinkóczky Csaba, a Silverback Films magyar származású ügyvezetője írta alá a héten az együttműködési
2007. április 1. vasárnap 18:17 - Hírextra
 A többi között New York, Los Angeles, London, Párizs után Budapest lesz a tizenhatodik helyszín, ahol a New York Film Academy új tehetségek után kutat.

Az iskola nagyon népszerű a sztárok között. Ilyen képzésre jár például Steven Spielberg fia, Susanne Sarandon lánya, továbbá Tim Robbins, Kevin Kline, Pierce Brosnan, Peter Bogdanovich, Melanie Griffith, Donatella Versace gyermeke és Luc Besson húga is.

A magyar partner iskola vezetője, Czinkóczky Csaba azt szeretné, ha sok tehetséget fedeznének fel a kurzus során. Bár nem akarja a tehetősek gyermekeinek iskolájává tenni a képzést, az árak ez ellen "beszélnek": a július 30-án induló négy hetes műhelyképzés 3500 dollárba (651770 forint), az egy éves pedig 17 ezer dollárba (3 millió 165 ezer forint) kerül. A tandíj egyébként az összes partneriskolában azonos.

Czinkóczky Csaba az MTI-nek elmondta: pályázatot írtak ki azoknak, akik úgy érzik tehetségesek, de nem tudnák megfizetni a tandíjat. A pályázóknak egy perces vágatlan filmet, vagy 15 oldalas szinopszist kell elküldeniük, Én és a problémám tárgykörben április 30-ig. A részletekről a www.silverback.hu című honlapon lehet tájékozódni. Ugyanitt találhatók információk a képzésről, tanárokról, jelentkezési címről. Az iskolába határon túli hallgatókat is várnak.

Az oktatás két helyszínen zajlik majd: a budapesti Zsigmond tér egyik épületében, ahol az elméleti, valamint a Stern Filmstúdió és Médiaközpontban Pomázon, ahol a gyakorlati tudnivalókat sajátítják el a hallgatók. A tanulók esetében kikötés az angol nyelvtudás, az oktatók ugyanis amerikaiak, és nem beszélnek magyarul. Az iskola egyik legnagyobb értékének tekinthető, hogy a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezi a hangsúlyt, nemzetközileg elismert diplomát ad, és olyan vizsgafilm elkészítéséhez segít, amely a külföldi ügynökségeknél is "megnyitja az ajtót".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását