2024. július 14. - Őrs, Stella

Tömeg a melegparádén

Nyolcszázezren vettek részt Rio de Janeiróban vasárnap a 12. alkalommal megrendezett Meleg Büszkeség Parádén, és magas rangú politikusok is beálltak a késő éjszakáig hömpölygő menetbe.
2007. október 15. hétfő 11:00 - Hírextra

A Copacabana strandon rendezett felvonuláson most először Rio de Janeiro szövetségi állam kormányzója is hivatalosan megjelent Sergio Cabral személyében, de ott volt a brazil közélet, politika, sport és szórakoztatóipar számos más fontos személyisége is.

A parádét a Meleg, Leszbikus, Bi- és Transszexuális Büszkeség Egyesülete (GLBT) szervezte, és felhívásukra külföldről is több tízezren érkeztek a brazil metropoliszba.

A parádé 800 ezer résztvevője nemcsak önfeledt mulatozással töltötte az időt, hanem hangosan követelte, hogy a törvényhozás "sürgősen dolgozzon ki" törvényt a homofóbia ellen. Emberi jogi szervezetek adatai szerint az elmúlt tíz évben legalább 2582 homoszexuálist gyilkoltak meg nemi identitása miatt Brazíliában. "Soha nem fog megszilárdulni a demokrácia, ha nem lépünk ebben az ügyben" - mondta Cabral.
A parlamentnek ezen kívül el kell fogadnia végre az azonos nemű párok polgári házasságáról szóló törvényjavaslatot - követelték a felvonulók. A tervezetet több mint 11 éve tárgyalja a brazil törvényhozás. A résztvevők a szociális egyenlőtlenség, az éhezés és a diszkrimináció minden fajtája ellen is tüntettek.

A viszonylagos hideggel dacolva sokan fürdőruhában táncoltak a technozenére és a szambára. A hatalmas tömeg ellenére nem történt említésre méltó incidens - közölte egy rendőrségi szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását