2024. április 29. - Péter

Ukrán perpatvar

Több ezer ember vonult az utcákra pénteken az ukrán fővárosban tiltakozásul az ellen, hogy Viktor Juscsenko köztársasági elnök előzőleg a parlament feloszlatását és új választások kiírását helyezte kilátásba.
2007. március 30. péntek 22:17 - Hírextra
Ukrán médiajelentések szerint Viktor Janukovics kormányfő mintegy 3-7 ezer híve gyűlt össze Kijev belvárosában. A demonstrálók délután az elnöki palota elé vonultak, ahol Juscsenko éppen parlamenti és kormányzati képviselőkkel folytatott megbeszélést az ukrán hatalmi belharc okozta válság megoldását keresve.

A tömegben több szónok felszólította az államfőt, hogy a parlament feloszlatásával ne szakítsa félbe a válság rendezésére irányuló tárgyalásokat.

Juscsenko csütörtökön éles hangú bírálatában alkotmánysértéssel vádolta meg a parlamentet, és új választások kiírásával fenyegetett. Juscsenko és Janukovics - a 2004-es elnökválasztás és az azt követő narancsos forradalom két fő riválisa - között hónapok óta vita tárgyát képezi az államelnök, a parlament és a kormány közötti hatalommegosztás kérdése, amelynek egyes vitatott részleteiről a 2004-ben elfogadott új alkotmány sem rendelkezik pontosan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását