2024. június 17. - Laura, Alida

Lufthansa: estig minden járat törölve

A Lufthansa vasárnap estig törölte minden bel- és külföldi járatát - közölte hajnalban Németország legnagyobb légitársaságának szóvivője.
2010. április 18. vasárnap 10:00 - HírExtra
A szóvivő szerint a légitársaság vasárnap este 20 óráig egyetlen járatot sem indít. A német repülésbiztonsági hivatal szóvivője nem sokkal korábban jelentette be, hogy a német légtár vasárnap 14 óráig mindenképp zárva marad. Szakértők ugyanakkor szinte biztosra veszik, hogy az illetékes német hatóságok az általános légtérzárlatot ugyancsak estig meghosszabbítják.

Vasárnap hajnalra immár bizonyossá vált, hogy izlandi tűzhányó kitörése okozta légi közlekedési korlátozások miatt külföldön rekedt Angela Merkel német kancellár nem utazik el az egy hete elhunyt lengyel köztársasági elnök temetésére. A berlini kormány szóvivőjének bejelentése szerint a kancellár erről személyesen tájékoztatta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminisztert, és egyben őszinte sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

Az Egyesült Államokból hazatartó Merkel a hamufelhő miatt egyelőre nem tudott visszatérni Németországba. Repülőgépe Berlin helyett előbb Lisszabonban szállt le, a portugál fővárosból a kancellár egy nap után Rómába indult tovább, onnan pedig ő maga személygépkocsival, kísérete pedig autóbusszal utazott Dél-Tirolba. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, Merkelt vasárnap délelőttre várják Berlinbe.

Németországot így Horst Köhler államfő és Guido Westerwelle külügyminiszter képviseli a temetésen. Az elnök és a külügyminiszter helikopterrel repülne Krakkóba.

Szakértők szerint a zárlat megszüntetése esetén is napokba telhet, míg a légi közlekedés teljes mértékben normalizálódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását