2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mindenki meghalt

Egy szomáliai biztonsági illetékes szerint nincs túlélő egy Mogadishuban pénteken rakétával lelőtt etióp harci helikopteren. Egyelőre nem tudni, hányan tartózkodtak az MI-24 típusú helikopteren, amely a szomáliai főváros nemzetközi repülőterének közelében
2007. március 30. péntek 18:09 - Hírextra
Egy névtelenséget kérő etióp tisztviselő úgy nyilatkozott, hogy a szerencsétlenül járt helikopter szolgálaton kívül volt, és részletes jelentést az ügy kivizsgálásának befejezésével tesznek közzé. A péntek reggeli órákban, még a helikopter lelövése előtt több etióp harci repülő lőtte Mogadishu déli részét, ahol a lázadók több állást tartanak.

Az etióp hadsereg csütörtökön indított szárazföldi és légi offenzívát a fővárosban a lázadók ellen, akik az Iszlám Bíróságok Tanácsának három hónappal ezelőtti bukása óta támadják Mogadishut. Az elmúlt 24 órában összesen 38-an vesztették életüket az összecsapásokban.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának pénteki közlése szerint több mint 12 ezren menekültek el az elmúlt egy hét alatt Mogadishuból a harcok elől. William Spindler, a főbiztosság képviselője genfi sajtókonferenciáján elmondta, hogy a harcok februári kiújulása óta legkevesebb 57 ezren váltak földönfutóvá a szomáliai főváros lakosai közül, és egyre súlyosbodó humanitárius válsággal kell számolni, mivel a segélymunkások képtelenek eljutni a rászorultakhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását