2024. április 24. - György

Enyhítenék a szigorú abortuszszabályokat

A spanyol kormányfő arra kérte kedden a szocialista pártot, hogy készítse el az abortusztörvény reformját a márciusban esedékes választásokra. Jose Luis Rodriguez Zapatero azt szeretné elérni, hogy a nők a terhesség első 3 hónapjában bármikor megszakíthas
2007. december 18. kedd 17:55 - Hírextra

A jelenlegi szabályozás csak akkor engedélyezi a művi vetélést, ha a magzat erőszakban fogant, vagy ha az embrió fogyatékkal fejlődik, illetve, ha az édesanya életére veszélyt jelent a terhesség.

A miniszterelnök azután döntött a törvény módosítása mellett, hogy az elmúlt napokban több illegális abortuszklinikára is lecsapott a rendőrség. A szocialista párt 2004-es kampányában már szerepelt a kérdés rendezése, ám a kabinet egy ideig jegelte a módosítást. A katolikus egyházat így is magára haragította Zapatero, amikor engedélyezte a homoszexuálisok házasságát, és amikor az állami iskolákban eltörölte a hittant.

Az abortusztörvény módosításának tervét abszurdnak nevezte a konzervatív ellenzék vezetője. Mariano Rajoy azt mondta: társadalmi konszenzus van arról, hogy ne változzanak a szabályok.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását