2024. április 27. - Zita

Göncz és Persányi széke megingott?

Gyurcsány Ferencnek tervei vannak Simonyi András washingtoni nagykövettel, akit Somogyi Ferenc, az előző Gyurcsány-kormány külügyminisztere vált fel. A hvg.hu külügyi forrásai szerint Simonyit szánja a kormányfő a külügyminiszteri posztra, Göncz Kinga utó
2007. március 29. csütörtök 12:28 - Hírextra
A hvg.hu úgy tudja, vezető külügyeseknél Simonyi már tapogatózik elfogadhatósága felől, a jelenlegi washingtoni nagykövet SZDSZ-es színekbe lépne fel, a liberális párt ugyanis beáldozná Persányi Miklóst, mivel a környezetvédelmi miniszterrel szemben megrendült a koalíció bizalma.

A lap szerint bár Simonyinak jó a megítélése a minisztériumon belül, a nemrég – éppen Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére - megalakult Magyar Kül-és Biztonságpolitikai Tanácsban már kevesebben támogatják.

Simonyi már több mint négy éve tölti be posztját Washingtonban. Utódja, Somogyi Ferenc jelenleg a Magyar Telekom Nyrt. alkalmazásában áll, már a külügyminiszteri tisztségbe is onnan hívták vissza. Az Országgyűlés külügyi bizottságában a Fidesz-képviselők Somogyi ellen szavaztak, kivéve Németh Zsolt bizottsági elnököt, aki tartózkodott.
Forrás: HVG
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását