2024. május 16. - Mózes, Botond

Kóka: az SZDSZ továbbra is a válságkezelés mellett áll

A liberális frakció továbbra is a Bajnai-Oszkó féle válságkezelés mellett áll - reagált az SZDSZ országos tanácsának szombati, a költségvetést elutasító döntésére Kóka János az egyik közösségi portálon
2009. november 14. szombat 16:05 - HírExtra
A párt parlamenti frakcióvezetője arról írt, hogy "a Retkes-Demszky páros" pár napja még azt javasolta, a szocialistákkal közösen állítsanak miniszterelnök- és főpolgármester-jelölteket. "Ma azt mondják, hogy nem kellene támogatni a költségvetést" - tette hozzá. Kóka János közlése szerint a liberális frakció álláspontja változatlan: továbbra is a Bajnai-Oszkó féle válságkezelés mellett áll.

Az SZDSZ országos tanácsa szombaton, az ügyvivő testület korábbi döntéséhez hasonlóan arról határozott, hogy nem támogatja a költségvetés tervezetét. Retkes Attila pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón ezt azzal indokolta, hogy a tervezett büdzsé rontana a a mélyszegénységben élők, a munkanélküliek, a kis- és középvállalatok, valamint a települési önkormányzatok helyzetén. Véleménye szerint a tervezett makropálya nem lesz tartható.

Retkes Attila a Népszava online által kedden közölt interjúban javasolta, hogy Bokros Lajos az MDF EP-képviselője induljon el az MDF-MSZP-SZDSZ közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2010-es választásokon. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője erre reagálva azt mondta, hogy a párt a december 12-i kongresszusán dönt arról, kit jelöl kormányfőnek. Az MDF szóvivője, Kerék-Bárczy Szabolcs komolytalannak nevezte az ötletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását