2024. május 5. - Györgyi

Milliárdos kártérítés az államtól

2,3 milliárd forint kártérítést követel a magyar államtól az úgynevezett SoKo Pannonia- és SoKo Bunda-akcióban érintett vállalkozások egy csoportja - tudta meg szerdai Népszabadság.
2008. július 16. szerda 08:06 - Hírextra
A 17 cég szerint a Legfőbb Ügyészség és a magyar államigazgatás felelős szervezetei kárt okoztak a vállalkozásoknak, mert jogsértéseikkel és mulasztásaikkal segítették a ma már több német bíróság által is törvénytelennek minősített munkaügyi razziákat. A 2004-2005-ös razziák miatt félszáz magyar cég összesen 500 millió eurós veszteséget szenvedett el, egyes vállalkozások tönkrementek - írja a napilap.

A németországi feketemunka elleni kampány idején félszáz magyar cég ellen indult vizsgálat, melyek együttesen több mint háromezer kiküldetésben foglalkoztatott dolgozónak adtak munkát német munkahelyeken. Az akció során zárolták a hatóságok a magyar cégek számláit, Németországban és Magyarországon is házkutatásokat tartottak az irodáikban. A hatósági fellépés hatására a német cégek sorra szerződést bontottak a magyarokkal - tette hozzá a Népszabadság.

A kártérítést követelő cégek szerint a magyar állam nem védte meg őket és a Legfőbb Ügyészség is hibázott az ügyben, amikor kiadta adataikat a német hatóságoknak - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását