2024. április 20. - Tivadar

Mikola: megzsaroltan, fenyegetve nem lehet szerződni

A Fidesz azt javasolja, hogy a kormányzat tolja ki az egészségügyi átalakítások április 1-i határidejét, mert a kórházak még mindig nem kapták meg a finanszírozási szerződéseket - mondta Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai, budapesti s
2007. március 28. szerda 12:34 - Hírextra
Az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere szerint senki nem gondolhatja komolyan, hogy több milliárd forintos éves költségvetésű intézmények működtetési szerződéseit ilyen "kutyafuttában", "diktátumszerűen" és "zsarolással, fenyegetéssel tetézve össze lehet hozni".

Mikola István hozzátette: a határidő kitolására tett javaslatát az egészségügyi bizottság délelőtti ülésén ugyan leszavazták a kormánypárti képviselők, de délután Molnár Lajos egészségügyi miniszterrel folytat megbeszélést, amelyen megismétli majd javaslatát.

Mint mondta: kemény beszélgetésre számít Molnár Lajossal, aki hétfőn a parlamentben egy interpellációra adott válaszában hívta meg a minisztériumba. A fideszes politikus visszautasította azokat a "fenyegetéseket", hogy rosszul járnak azok a kórházak, amelyek nem írják alá a szerződést. Hangsúlyozta: még mindig nem küldték el a szerződéseket, ezért nincs mit aláírni, nincs kivel és nincs miről tárgyalni.

Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke, a Megyei Önkormányzatok Szövetségének vezetője a sajtótájékoztatón méltatlannak nevezte, hogy csupán néhány nappal a határidő lejárta előtt akarják elküldeni a kórházaknak a szerződéseket. Az ellenzéki politikus azt kérte, hogy ne diktátumokat küldjenek, és ne zsarolják a kórházigazgatókat azzal, mi lesz, ha nem írják alá a szerződéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását