2024. május 5. - Györgyi

A rendőrség biztonságot termelő vállalat

A rendőrség 36 ezer embernek munkát adva az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, az idén 177 milliárd forintból gazdálkodik, ennek a pénznek 90 százalékát bérjellegű kiadások és járulékok kifizetésére fordítja - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság
2007. március 23. péntek 08:12 - Hírextra
Ez a szervezet egy cégnek is felfogható, amelynek végterméke a biztonság, és ennek előállításához 1,2 millió négyzetméternyi alapterületű épületet működtet, 5400 gépjárművet használ és 17 ezer számítógépes munkaállomást üzemeltet - érzékeltette a számokkal a rendőrség nagyságát Sipos Gyula rendőr dandártábornok.

A költségvetési arányokat elemezve kitért arra, hogy fejlesztésre és felújításra mindössze 177 millió forint jut, ezt lényegében elviszi a frissen végzendő szakközépiskolás rendőrök felruházása, míg 154 rendőrkapitányságon az azonnali életveszélyes helyzetek elhárítására 306 millió forint áll rendelkezésre.

Az országos főkapitány-helyettes elmondta: pénzügyi helyzetük javítására vannak saját bevételeik is, ezek azonban a tévhittel ellentétben nem a kirótt bírságok, mert ezek a befizetett összegek az államkasszába kerülnek. Rámutatott: az ország európai uniós csatlakozása anyagilag segítette a rendőrséget, mert kapott forrást Brüsszeltől az országhatáron átnyúló műveletekre, az autópálya rendőrség fejlesztésére és oktatásra, képzésre.

A korszerűsítés jó példájaként említette, a rendőrségi gépkocsik bérlését és azok cseréjét. Az elmúlt két évben kétezer rendőrautót cseréltek le, az idén még újabb ezer gépkocsi cseréjével számolnak. A beszállítókkal kötött szerződés értelmében azok minden javítást elvégeznek, a rendőrségnek csupán tankolni kell az autókba. Ezzel a konstrukcióval egy gépkocsin több mint egymillió forint spórolható meg évente - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását