2024. április 26. - Ervin

Részvénytársasággá alakul át a kórház

Nonprofit, zártkörű részvénytársasággá alakul át április elsejétől a veszprémi megyei kórház, a zrt. 100 százalékban a kórházat fenntartó és a társaságot alapító Veszprém megyei önkormányzat tulajdonában lesz - mondta Lasztovicza Jenő, a megyei önkormányz
2008. március 12. szerda 06:55 - Hírextra

Közlése szerint a kórház dolgozói április 1-jén írják alá az új kollektív szerződést; ezzel az intézmény munkavállalói kikerülnek közalkalmazotti jogállásukból, ugyanakkor a zrt. a szerződésben garantálja számukra a közalkalmazotti törvény által biztosított jogokat és kedvezményeket - tette hozzá az elnök.
Azokat a jogokat, amelyeket a kórház dolgozói az elmúlt években, évtizedekben megszereztek, azokat biztosítani fogják, sőt a juttatásokat még növelni kívánják - jelezte.

Lasztovicza Jenő szerint ugyanis fontos, hogy a kórház dolgozói biztonságban és jól érezzék magukat, s az orvosok, ápolók ne menjenek külföldre dolgozni.

Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete(EDDSZ) elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az EDDSZ tudvalévően nem támogatja a kórházak privatizációját, és "foggal-körömmel küzd a közalkalmazottiság megtartásáért". Ugyanakkor a haszonelv nélküli, 100 százalékban önkormányzati tulajdonban maradó veszprémi modellben az EDDSZ garanciát lát arra, hogy nem a profit fogja meghatározni a működést - tette hozzá a szakszervezet elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását