2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP a terror csillámait látja Budaházy szemében

Felvetődik a gyanú, hogy Magyarországon a nemzetközi terrorizmus szabványaiba jól beleillő terrorszervezetet sikerült részben lelepleznie a rendőrségnek.
2009. június 22. hétfő 14:03 - HírExtra
Szabó Zoltán emlékeztetett: múlt héten a rendőrség különféle terrorcselekmények megszervezése, előkészítése - és egyes esetekben az ezekben való részvétel - miatt őrizetbe vette Budaházy Györgyöt.

Mint mondta: terrorszervezetek a világ minden táján léteznek, és a nyomozás ki fogja deríteni, hogy a most leleplezettnek van-e kötődése más nemzetközi szervezetekhez. A jelek mindenesetre aggasztóak - jegyezte meg.

A terrorszervezetek sajátos működési modellel rendelkeznek, amelynek a most felderített is megfelel - mondta. Van egy katonai szárnya - amely erőszakot fejt ki -, ennek felel meg a Magyarok Nyilai Budaházy vezetésével, felbujtásával, esetleg részvételével. A szervezetnek a Jobbik a politikai szárnya, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom pedig a mozgalmi szárnya, amely a tömegtámogatottságot biztosítja - vázolta fel a képviselő.

A mozgalmi szál működésére Toroczkai László, a mozgalom tiszteletbeli elnökének bejelentése is bizonyíték, aki tömegdemonstrációt kíván szervezni az általa politikai fogolynak nevezett, köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított Budaházy kiszabadítására - mondta.

Szerinte szintén árulkodó jel, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke az EP-választás éjszakáján a párt eredményeit ahhoz hasonlította, mintha palesztin parittyákkal küzdöttek volna izraeli helikopterek ellen. Szerinte Vona elszólása eszmei közösséget sejtet azokkal a szervezetekkel, amelyek nem parittyákkal, hanem rakétákkal harcolnak Izrael állam ellen - utalt a Hamaszra Szabó Zoltán.

Így a képviselő szerint további gyanú merül fel, hogy a magyar szervezet kapcsolatot tart fenn más nemzetközi terrorszervezetekkel, illetőleg az azok mögött álló pénzügyi és üzleti körökkel. Ha ez a gyanú bebizonyosodik, akkor könnyebben megmagyarázható az az anyagi háttér, amely a Jobbik rendelkezésére állt - mondta Szabó Zoltán, utalva arra, hogy a Jobbik választási kampányához felhasznált nagy számú szórólap, óriásplakát "nem lehetett ingyen".

A politikus szerint a Fidesznek komolyan kéne vennie ezt a figyelmeztetést, amikor együttműködik a Jobbikkal, vagy amikor a "kettős beszédet" alkalmazzák. Mindez elgondolkodásra kell hogy késztesse az ellenzéki párt stratégáit arról, hogy kik is azok, akikkel önkormányzati szinten, illetve a metakommunikáció szintjén olyan sikeresen együttműködnek - hívta fel a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sobrius
2009. június 22. 16:15
Szabó elvtárs nem normális. Ennyire azért nem kell félni tőlünk!
ferooo1
2009. június 22. 14:23
gyüjtőbe vele hadd lásson már cigányt miért vártak eddig talán az FBI kapta el a fiukat azért tom cat se kutya 5 éves gyereket akar akasztgatni jó gyerek nem értem a cigányságot nincs közöttük pát tökös gyerek akik elbeszélgetnének ezekkel a nagymenőkkel
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását