2024. május 2. - Zsigmond

Mindenütt LMP

Az LMP húsz területi listát állított, ezeket már le is adták a területi választási bizottságoknak - közölte a párt országos listavezetője az MTI-vel.
2010. március 22. hétfő 16:45 - HírExtra
Schiffer András elmondta, hogy hétfőn az orosházi jelöltjüket is nyilvántartásba vették, így Békés megyében is képesek a listaállításra.

A valasztas.hu oldal szerint az LMP-nek eddig összesen 86 képviselőjelöltjét vették nyilvántartásba, de Schiffer András elmondása szerint 92 egyéni jelöltjük indulása már biztos.

Hozzátette, hogy az országos listát csak kedden adják le. Az országban húsz területi választókerület van (a 19 megye és a főváros), ezekben listát csak pártok állíthatnak. Listaállításra az a párt jogosult, amelyik az adott területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.

A www.valasztas.hu szerint az LMP Budapesten 25, Baranyában 6, Bács-Kiskunban 4, Békésben 2, Borsod-Abaúj-Zemplénben 4, Csongrádban 2, Fejérben 2, Győr-Moson-Sopronban 3, Hajdú-Biharban 5, Hevesben 4, Jász-Nagykun-Szolnokban 3, Komárom-Esztergomban 4, Nógrádban 2, Pest megyében 9, Somogyban 2, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3, Tolnában 3, Vas megyében 2, Veszprémben 3 és Zalában 2 jelöltet tudott önállóan állítani.

Ez azt jelenti, hogy a pártnak minden területi választókerületben megvan a szükséges számú jelöltje ahhoz, hogy területi listát tudjon állítani.

Listaállításra az a párt jogosult, amelyik az adott területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását