2024. május 25. - Orbán

Nem csípi a szemünket a könnygázgránát március 15-én

A megrendelt védőfelszerelések többsége megérkezik a rendőrséghez március 15-ig, több ezer könnygázgránát és paprikaspray azonban nem. Szintén nem szállítják le a nemzeti ünnepig a különféle csapatszállító járműveket sem.
2007. március 10. szombat 12:32 - Hírextra
Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága által indított beszerzések közül már megérkezett a rendőrséghez 315 darab bevetési ruha, összesen több mint 14 millió forint értékben - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság honlapjára feltett adatokból. A tervek szerint március 15-ig még érkezik 875 pajzs, 1400 ütésálló sisak, illetve 400 ütés- és vágásálló, úgynevezett testvédő készlet. Ezek nem a ténylegesen megrendelt mennyiségek, ennél ugyanis több érkezik majd a testülethez, azok szállítása azonban csak április után várható. A felszereléseken kívül 50 darab, 40 milliméteres gránátvető is lesz a rendőrségnél március közepére.

Ezen felül 3000 könnygázgránát, 5000 paprikaspray, a hozzá tartozó tölthető palackokkal és utántöltőkkel csak áprilistól érkezik majd a tervek szerint a rendőrséghez.
A megrendelt mikrobuszok, csapatszállítók és teherautók szállítására pedig a közzétett táblázatban még nincs határidő.

Az összbeszerzések értéke eléri a 2,2 milliárd forintot.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását