2024. június 15. - Jolán, Vid

Újabb 9 hónapot kapnak a TB "potyautasok"

Vasárnap lép életbe az egészségügyi reform több eleme, de a gyakorlatban nem lesz még sok változás, az átalakulásra türelmi időt ad a rendelet. Az átalakuló kórházakban például a korábban felvett betegeknél folytatják a kezelést és a tb "potyautasok" is k
2007. április 1. vasárnap 12:29 - Hírextra
Vasárnaptól életbe lép az új beutalási rend. Ha a beteget nem a területileg illetékes kórházba utalja az orvosa, ott is, továbbra is térítési díj nélkül látják el. Egyetlen feltétel van, hogy a háziorvosnak a beutaló megírása előtt egyeztetnie kell a kórházzal, hogy tudja-e fogadni a beteget. Ugyanis az intézmény csak akkor láthat el területén kívüli betegek, ha sajátjai ellátását nem veszélyezteti. Az új rend szerint a betegnek viszont ki kell fizetnie az ellátás költségeinek 30 százalékát, maximum 100 ezer forintot, ha nincs beutalója, illetve másik kórházba szól.

Szintén április 1-től életbe lépő szabályozás szerint a kórházaknak, szakrendelőknek, háziorvosoknak ellenőrizniük kell, hogy jogosultak-e a betegek az egészségügyi szolgáltatásra. Azokat, akiknél "piros lámpát" mutat a számítógépes rendszer, egyelőre csak figyelmeztetik, 9 hónapig a jogosultság nélküliek ugyanis türelmi időt kapnak. Ennyi idő van arra, hogy a területileg illetékes adóhatóságnál illetve megyei egészségbiztosítónál tisztázzák helyzetüket. Ha viszont ezt valaki elmulasztja, annak 2008. január 1-től már az egészségügyi ellátása teljes költségét ki kell fizetnie.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását