2024. május 6. - Ivett, Frida

Úgy bontják Cipruson, mint Berlinben

Nicosiában, a görögök lakta oldalon csütörtök este elkezdték bontani a ciprusi görög és török közösséget elválasztó fal egy részét, hogy átjárót létesítsenek az északi és a déli városrész között.
2007. március 9. péntek 08:26 - Hírextra
A falbontás hírét bejelentette Brüsszelben az EU-csúcstalálkozón résztvevő Tászosz Papadopulosz ciprusi elnök is, aki azonban elmondta: az átjáró egyelőre nem fog a civilek rendelkezésére állni. A mintegy 5 méteres résnél egyfajta katonai ellenőrzőpontot hoznak létre, amelyet mindaddig fenntartanak, amíg Törökország ki nem vonja haderejét a térségből. Törökország 1974-ben szállta meg a sziget északi részét, és Ciprus azóta kettészakított ország.

A biztonsági erők csütörtök este zárták le Nicosia központját, ahol a fal húzódik. Ezt követően munkások fogtak hozzá légkalapácsokkal a bontáshoz, miközben a helyszínen összegyűlt tömeg tapsviharban tört ki. Illetékes személyek közölték, hogy a munkával várhatóan még napkelte előtt végeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását