2024. május 19. - Ivó, Milán

Bekeményít a BKV!

A következő másfél-két évben fokozott ellenőrzési akciókra számíthatnak a fővárosi tömegközlekedési eszközökön utazók. A BKV vezetése úgy döntött, hogy az eddiginél nagyobb intenzitással próbálják kiszűrni a bliccelőket.
2007. március 8. csütörtök 13:27 - Hírextra
 A tervek szerint 2009-re a metró és a HÉV-vonalain beléptetőkapukat telepítenek, így ezekre a járatokra nem lehet majd jegy nélkül felszállni. A BKV jelenleg 450 ellenőrt alkalmaz. A csütörtökön kezdődött akcióban körülbelül 150 ember vesz részt, a többiek a szokásos rend szerint dolgoznak. Ha szükséges, a közlekedési vállalat új ellenőröket is felvesz - mondta el a Független Hírügynökségnek Regőczi Miklós, a közlekedési vállalat szóvivője.

A fokozott ellenőrzés adatait a BKV vezetői heti rendszerességgel értékelik, majd ezek eredményétől függően teszik hatékonyabbá az ellenőrzést - közölte a szóvivő. Becslések szerint a fővárosban az utasok minimum 20 százaléka utazik jegy nélkül. Számuk várhatóan 2009-től csökken majd jelentősen, amikorra a metró és a HÉV-vonalain beléptetőkapukat telepítenek. A 4-es metrót már beléptető-rendszerrel felszerelve adják át. Regőczi Miklós hozzátette: a fokozott ellenőrzés a tervek szerint egészen a beléptető-rendszer üzembe állításáig tart.

A szóvivő elmondta: évente 50-200 millió forint is befolyhat a BKV kasszájába a bliccelőkre kiszabott bírságokból. A jegy nélkül utazók egy része általában a helyszínen fizeti ki a büntetést, mások 30 napon belül róják le a díjat csekken. Azok ellen bírósági eljárást indít a BKV, akik egyik formában sem fizetnek. A megrögzött bliccelők egy része viszont hamis adatokat diktál be az ellenőröknek - akiknek nincs joguk elkérni a személyi iratokat -, velük gyakorlatilag tehetetlen a közlekedési vállalat.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását