2024. május 14. - Bonifác

Izrael Irántól tart

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket az izraeli diplomáciai képviseleteken, miután egy iráni tábornok törökországi eltűnése után izraeli diplomaták elrablásától vagy ellenük készülő merényletektől lehet tartani - jelentette az izraeli katonai rádió.
2007. március 6. kedd 09:34 - Hírextra
A rádió szerint a Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat, amely az izraeli külképviseletekért is felel, utasítást adott az ellenőrzés szigorítására és a készenlét fokozására. Teherán az amerikai és az izraeli titkosszolgálatot, a CIA-t és a Moszadot gyanúsítja egy volt védelmi miniszterhelyettesének közelmúltbeli törökországi eltűnésével. Egyelőre nem derült ki, hogy Aszghari tábornokot elrabolták, vagy pedig szökését segítették elő.

Iráni közlés szerint Aszghari korábban az iráni Forradalmi Gárda magas rangú vezetője volt, és fontos információkkal rendelkezett az ország nukleáris programjáról. Az izraeli hírszerzés viszont úgy tudja, hogy a tábornok volt a felelős a Forradalmi Gárda libanoni tevékenységéért, és köze volt Ron Arad izraeli repülőtiszt libanoni eltűnéséhez.

Arad gépét Dél-Libanon felett lőtték le 1986-ban, őt magát az (Irán által támogatott) Amal síita fegyveres szervezet tagjai elfogták, majd nyoma veszett. Izrael azzal vádolja Iránt, hogy a mai napig fogságban tartja a katonatisztet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását