2024. április 20. - Tivadar

"Szakmailag érthetetlen", hogy egyesek alig sérültek, egyesek meg eltűntek

A szlovák védelmi tárca szóvivóje azt modnta, nem zárható ki, és nem is erősíthető meg sem az, hogy élnek a lőszerüzem robbanásakor eltűnt emberek, sem az, hogy meghaltak. Aztán előkerült egy újabb holttest.
2007. március 3. szombat 20:48 - Hírextra
 A katonai lőszerek hatástalanítására és megsemmisítésére szakosodott üzemben bekövetkezett robbanás ereje oly nagy volt, amilyenre az ország területén még nem volt példa. Három ember meghalt, öten eltűntek, tucatnyi ember súlyosan, mások könnyebben megsérültek.

A mentésben részt vevők közül két rendőr a tragédia helyszínén belélegzett valamilyen vegyi anyagot, az orvosok ellátták őket. Állapotuk nem ad okot aggodalomra - mondta a szóvivő, aki határozottan kijelentette: közönséges ipari vegyszert lélegeztek be, szó sincs semmilyen vegyi fegyverről vagy harci gázról. A szlovák védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy az eltűntek hozzátartozóit a tárca nemeskosztolányi (Zemianské Kostolany) üdülőjébe szállították, ahol már találkoztak Frantisek Kasicky védelmi miniszterrel.

A megrendült hozzátartozókban pszichológusok próbálják tartani a lelket. A TA3 hírtelevíziónak sikerült megszólaltatni az egyik eltűnt fiatalasszony szüleit. Szavaik, öltözetük szerint már gyászolják a lányukat, akinek épp a katasztrófa napján volt a születésnapja: műszak után sietett volna haza, hogy a családja körében ünnepeljen.

Gemela a válságstáb és a szakértők véleményét ismertetve azt mondta: szakmailag érthetetlen, hogy az épületeket a szó szoros értelmében elsöprő és a csarnok helyén hatalmas krátert vájó robbanás epicentrumából hogyan tudtak többen apró sérülésekkel kimenekülni, s hogy hova tűntek nyomtalanul azok, akik ugyanabban a pillanatban ugyanott tartózkodtak, ahol a többiek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását