2024. április 29. - Péter

Rá kellene nevelni a szülőket a modern mesekönyvekre

A szülőket kellene vizuális szempontból nevelni annak érdekében, hogy felismerjék a 2-7 éves gyerekeknek szóló korszerű, minőségi kiadványokat és azok jelentőségét.
2007. március 3. szombat 16:45 - Hírextra
Szigethy Katalin szerint a szülők továbbra is a gyerekkorukban népszerű művek új kiadásait vásárolják meg csemetéiknek, félnek ugyanis az új típusú kiadványoktól, amelyek azonban sokkal jobban illeszkednek a korhoz. A szakember hozzátette, hogy ezek miatt a kötetek miatt nehéz feltűnni új, különleges kiadványokkal.

Emellett rámutatott arra, hogy a 2-3 éves gyerekek vizualitása jóval verbalitásuk előtt jár, ezért "bűn ilyenkor silányat adni a kezükbe". Szigethy Katalin elmondta azt is, hogy a mesék témája szintén túl egyszerű, pedig ilyen korban már-már filozofikus kérdéseket is el lehet magyarázni frappáns mesék keretében a kicsiknek.

A szakember kitért arra: a rendszerváltás előtt az biztosított színvonalas gyermekirodalmat, hogy politikai okok miatt sok szerző kizárólag gyerekeknek szóló műveket írhatott. Manapság viszont Magyarországon "lenézik" azt, aki csak gyerekkönyveket ír - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását