2024. április 28. - Valéria

Szakcsi-Lakatos Béla triója Lyonban

Nagysikerű koncertet adott Szakcsi-Lakatos Béla triója és Tony Lakatos csütörtök este a franciaországi Lyoni Zenei Biennálén. A kortárs színpadi zene március 4. és 20. között megrendezésre kerülő fesztiváljára Eötvös Péter zeneszerző ajánlására hívta meg
2008. március 7. péntek 11:49 - Hírextra

A Lyoni Operaház Amfiteátrumában adott teltházas koncertre Szakcsi-Lakatos Béla triójában Orbán György bőgőssel és a popvilágban is jól ismert Jellinek Emil "Emilio" dobossal érkezett. Vendégként pedig a Frankfurtban élő Tony Lakatos szaxofonost hozták magukkal.

A koncert első felében klasszikus örökzöld, valamint magyar- és cigányzenével kombinált dzsessz-számok csendültek fel a fesztivál szellemiségének megfelelően modern zenei felfogásban. A szünet után Eötvös Péternek ajánlott kortárs zenei improvizációt adtak elő a zenészek, akinek munkássága köré és művészeti választásai alapján szerveződött az idei biennále.

Legnagyobb sikert a zárásként előadott Be bob Csárdás című szám aratta, amelyben Emilio egyedülálló szájdobolása felelgetett Tony Lakatos szaxofonjátékával.

Eleinte elég nehéz és visszafogott volt a közönség, de a végére sikerült megmozgatni az embereket - mondta a koncert után az MTI-nek Szakcsi-Lakatos Béla, aki először lépett fel Lyonban. Az improvizáció ötlete akkor merült fel, amikor a szervezőktől a zenészek megtudták, hogy Eötvös Péter is helyet foglal a közönség soraiban. "Eötvös Péter egy olyan rendkívüli kortárs zeneszerző, aki nemcsak nagyon szereti, de érti is a dzsesszt, s műveiben is gyakran használ fel dzsesszelemeket" - tette hozzá a Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész.

Szakcsi-Lakatos Béla triója szombat este Gérard Presencer angol trombitással és Lukács Miklós ifjú cimbalmossal lép fel a Lyoni Operaház Amfiteátrumában. Az est különlegességének a Szakcsi-Lukács improvizációs zongora-cimbalom duó ígérkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását