2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb díj a Körösi-Csoma filmnek

Fődíjjal ismerték el Szemző Tibor Az élet vendége - Csoma legendárium című rendezését az indonéziai Bali szigetén szombaton véget ért nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió az MTI-vel. A film operaváltozatát október 24-én mutatja be a Művé
2008. október 12. vasárnap 14:11 - Hírextra
"A legkíváncsibb magyar", Kőrösi Csoma Sándor élete ihlette filmalkotásért Szemzőt a 2006-os Magyar Filmszemle Rendezői látvány-díjjal tüntette ki. Az élet vendége - Csoma legendárium nemzetközi premierjét a locarnói filmfesztiválon tartották, ahol a zsűri elismerő oklevelét nyerte el 2006-ban, azóta számos nemzetközi filmfórum hívta meg és mutatta be világszerte.

Az élet vendége című filmből Szemző Tibor a Művészetek Palotája és a lengyelországi Era New Horizons Nemzetközi Filmfesztivál koprodukciójában színpadi előadást készített, melynek világpremierje nyáron a wroclawi filmfesztiválon volt. Az "opéra cinematique" narrátora Wroclawban Krystyna Janda, a lengyel filmművészet emblematikus alakja (A márványember, Vasember, Mephisto) volt.

A Sári László tibetológus szövegkönyvére komponált darabot október 24-én mutatják be Magyarországon, a Művészetek Palotájában. A produkció "sztárszólistája" a varázslatos hangú mesemondó, a Nemzet Színésznője, Törőcsik Mari lesz - tudatta vasárnapi közleményében a Magyar Filmunió.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását