2024. május 2. - Zsigmond

Persányi szerint a Greenpeace nyílt ajtókat dönget a törvénysértéssel

Az aktivisták nagyrészt nyitott kapukat döngetnek, mert a magyar kormány jövő héten Brüsszelben támogatni fogja az Európai Bizottság javaslatát és 2020-ig kész 20 százalékkal csökkenteni az üvegház-hatású gázok kibocsátását a nyolcvanas évek második feléh
2007. március 1. csütörtök 13:59 - Hírextra
Az aktivisták a Lánchíd korlátjához bilincselték magukat, heten pedig alpintechnikai felszereléssel, kötélen lógnak és jelenleg is tartják a híd alatt a 120 négyzetméteres vásznat, melyen "Klímariadó! Zöld energiát!" felirat látható. A rendőrök a vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indítottak eljárást az aktivisták ellen. A hidat még mindig lezárva tartják, ezért a környéken dugó alakult ki.

Persányi Miklós szakminiszter a helyszínen tájékozódott a helyzetről, majd újságíróknak is nyilatkozott. A tárcavezető a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a klímaváltozás fontosságára mindenképpen fel kell hívni a figyelmet és ezt egy demokráciában mindenki maga döntheti el hogyan teszi.

Persányi korábban leszögezte: alapvető nemzeti feladat a klímaváltozással foglakozni és megígérte, hogy még idén az Országgyűlés elé terjeszti a Nemzeti Klímaváltozási Stratégiát. A miniszter szeretné, ha ez nem válna pártpolitikai kérdéssé, mivel több évtizedes feladatokról van szó.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását