2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: csak gyűlöletkampányra épít a Fidesz

Az MSZP szerint a Fidesznek programja nincs, csak gyűlöletkampány-forgatókönyve - kommentálta Nyakó István MSZP-szóvivő Navracsics Tibor hétfői, a szocialistákat bíráló szavait.
2010. február 22. hétfő 14:57 - HírExtra
A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tudja, hogy az MSZP vereséget fog szenvedni az áprilisi parlamenti választáson, ellenzéki létre készül, és egy romboló ellenzékiségről győzködi pártja tagjait. Navracsics Tibor ezt annak kapcsán közölte, hogy a Magyar Nemzet szombaton azt írta: egy múlt csütörtöki zárt körű rendezvényen titokban készített hangfelvétel szerint Gyurcsány azt mondta: a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök "minden hétfő reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, kik állnak vele szemben.

Nyakó Istvánnak MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint: "Gyurcsány Ferenc állandó támadása, provokálása sem feledteti el azonban a tényt, hogy Orbán Viktor kötcsei beszéde rémítő jövőképet villant fel a magyarok előtt. Kétharmados Orbán-hatalom, ellenzék nélküli parlament, egypártrendszer".

Mint írta, sejtették, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő támadása, provokálása fontosabb lesz a Fidesz számára, mint a saját program összeállítása és bemutatása.
A szóban forgó, szombathelyi pártrendezvényen készült hangfelvétel kapcsán az MSZP szóvivője úgy vélte: annak felhasználásában nem az a legszomorúbb, hogy egy nagyobb szöveg kiragadott mondataival próbál hangulatot kelteni a Fidesz, hanem az, hogy "valójában a saját szennyesét takargatja így".

Érdemes észrevenni, hogy a Fidesz dühét az a gondolat váltotta ki, hogy még Orbán Viktor kormányának is erős és kritikus ellenzéke lehet - fogalmazott Nyakó István.
Hozzátette: egy másik hangfelvételből arról értesülhetett Magyarország, hogy "a Fidesz olyan államot vizionál, amely bizonyos emberek szavazati jogát egyszerűen visszavásárolja. Ez az általános és titkos szavazati jog erőteljes korlátozását jelenti, a demokrácia végét".

Nem fogjuk hagyni, és ha sokan nem hagyjuk, akkor Orbán Viktornak nemcsak most, de a jövőben is tűrnie kell az övével ellentétes véleményeket. Sajnáljuk - írta a közleményben a szocialisták szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását