2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem oltatják magukat

Az egészségügyi dolgozók alig 10 százaléka oltatta be magát influenza ellen, sőt akad olyan több száz ágyas kórház, ahol csupán egy-két alkalmazott kérte a védelmet nyújtó vakcinát - mondta a Fügetlen Hírügynökségnek Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi
2007. február 26. hétfő 16:19 - Hírextra
Az egészségügyi kormányzat 1 millió 300 ezer adag ingyenes influenza elleni vakcinájából elsősorban a krónikus betegek és a 60 év felettiek kaphatnak, de a kórházakban, rendelőkben dolgozók is élhetnének ezzel a lehetőséggel. Az ÁNTSZ szakembere szerint azért is nagyon veszélyes, hogy az egészségügyi dolgozók nagy része nem oltatja be magát, mert közülük sokan olyan csökkent immunitású beteget ápolnak, akik számára egy vírosos fertőzés végzetes lehet.

Az egészségügyi dolgozók egyelőre maguk döntik el, hogy beadatják-e maguknak a védőoltást. A főosztályvezető elmondta: az ÁNTSZ 2006-ban kezdeményezte, hogy legalább a kórházak leginkább veszélyeztetett osztályain kötelező legyen a dolgozóknak a védőoltás, de egyelőre ezt nem sikerült elérni. Ócsai Lajos szerint megoldás lehet, ha a kórházak belső szabályzatukban fektetik le, hogy kik vehetnek részt a betegápolásban. Erre már van példa, hiszen egyes kórházak előírták: bizonyos osztályaikon csak olyanok dolgozhatnak, akik megkapták a védőoltást - mondta a főosztályvezető.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását