2024. május 7. - Gizella

Pakson legolcsóbb a villanyáram

Nem éri el a kilowattonkénti 9 forintot a Paksi Atomerőműben előállított áram ára. Ez azt jelenti, hogy a paksi áram ára 30 %kal olcsóbb, mint a hagyományos erőművekben termelt áramé. Pakson változatlanul a teljes hazai villamosenergia-termelés 37-38 %-át
2007. február 21. szerda 13:36 - Hírextra
A Paksi Erőmű életében a 2006-os év meghatározó eseménye a 2-es blokk helyreállítása volt, amely a 2003-ban történt üzemi baleset miatt vált szükségessé. A rendelkezésre bocsátott gazdálkodási adatokból kiderül, hogy a 2-es blokk három hónapig tartó teljes leállása 2006-ban legalább 4 milliárd forint veszteséget okozott az erőműnek.

A 2-es blokk teljesítménykiesése ellenére az erőmű tavaly 7,7 százalékkal növelte adózás előtti nyereségét, a 2,8 milliárd forint azonban - mint általában az atomerőművek esetén - igen alacsony, kevesebb, mint három százalék profitrátát takar a 110 milliárd forint bevételre vetítve. A társaság idén legalább duplázni szeretné eredményét - mondta a vezérigazgató. Ezt azonban nem csupán a most már hibátlanul üzemelő reaktorok termelése teszi lehetővé, hanem az is, hogy folytatják a blokkok teljesítményének növelését szolgáló programot is.

Másik nagy feladata lesz idén az erőműnek az, hogy hozzá kell látniuk a 2012 és 2017 között lejáró 30 évi üzemidő meghosszabbítását lehetővé tevő eljárás engedélyeztetésének előkészítéséhez, amelynek eredményeképpen újabb 20 évvel tovább folyhat a Paksi áramtermelés. A cég vezetése hosszú távon számol az atomenergiával, amely - mint az közismert - megosztja a világ közvéleményét. Van, ahol bezárást határoztak el, másutt viszont építenek atomerőművet.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását