2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lángoló thaiföldi gumiraktárak

A térség legjelentősebb gumiraktár-telepét gyújtották fel Thaiföld déli részén a muzulmán felkelők - közölte a rendőrség. A tájékoztatás szerint órák óta lángol a Jala tartományban lévő, mintegy nyolcezer négyzetméteren elterülő épületegyüttes.
2007. február 21. szerda 08:22 - Hírextra
A hatóságok képtelenek megfékezni a lángokat, pedig harminc tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre. A területet sűrű, fekete füst borítja. A rendőrség azt gyanítja, hogy a felkelők gyújtották fel Jala tartomány legjelentősebb gumiraktárát, amely thaiföldi és malajziai tulajdonban van. A térségben ugyanis az elmúlt napokban a felkelők támadásaiban meghalt nyolc ember és megsebesült hetven másik. A hadsereg őrizetbe vett három személyt, aki elismerte, hogy részt vett az erőszakos cselekményekben.

Thaiföldnek ebben a térségében több mint kétezer ember esett áldozatul erőszakcselekményeknek az elmúlt három évben, amióta a radikális iszlamizmus nevében fellépő szeparatisták lázadást hirdettek a visszaélésekkel vádolt központi kormányzat ellen

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását