2024. április 25. - Márk

EU: jól szerepelnek a magyar fiatalok a pályázatokon

A magyar kutatók az új uniós tagállamok átlagát meghaladóan jól szerepelnek az Európai Kutatási Tanács (ERC) fiatal és a tapasztalt kutatók számára kiírt pályázatain - hangsúlyozta Kroó Norbert, az MTA alelnöke, az ERC tagja azon a budapesti rendezvényen, amelyen a fiatal és a tapasztalt kutatók számára elérhető uniós támogatási lehetőségeket ismertették.
2010. október 13. szerda 14:19 - HírExtra
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) és a Magyar Tudományos Akadémia által rendezett információs napon Vadász István, az NKTH elnökhelyettese arról beszélt, hogy gazdasági válság hatásaként a kutatás-fejlesztésre, innovációra fordítható hazai pályázati források szűkültek. Ezért is nagyon fontos, hogy a magyar kutatók kihasználják az uniós pályázati lehetőségeket - olvasható az NKTH közleményében.

Kroó Norbert előadásában azt hangsúlyozta, hogy a magyar kutatók az új EU-tagállamok átlagát meghaladóan jól szerepelnek az Európai Kutatási Tanács fiatal és a tapasztalt kutatók számára kiírt pályázatain (Starting grant és Advanced grant pályázatok). A program indulása óta 16 magyar kutatónak sikerült támogatást nyernie kutatási projektjéhez, és összesen 22 magyar intézmény ad otthont az ERC által támogatott projektek megvalósításának.

Az Európai Unió 7. kutatási és technológiafejlesztési keretprogramjának (2007-2013) égisze alatt működő ERC-t 2007 februárjában hozta létre az Európai Bizottság az Ötletek (Ideas) elnevezésű programjához kapcsolódóan. Az ERC a 2007-2013 közötti időszakban 7,5 milliárd eurós (2061 milliárd forintos) költségvetéssel rendelkezik az Ötletek megvalósítására. A program legfőbb célja az európai tudományos kiválóság fejlesztése.

Az ERC a tudomány minden területéről várja a szakemberek egyéni pályázatait. Az értékelés során független nemzetközi zsűri biztosítja a világszínvonalú projektötletek értékelését. A legjobbak ötleteik megvalósításához évi 100-400 ezer eurós támogatást nyerhetnek.
A pályázati felhívás az NKTH honlapján:

http://www.nkth.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/eu-7-keretprogram/naptar-7-keretprogram) címen érhető el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását