2024. május 17. - Paszkál

Mélyponton a Bayern

Temette a Bayernt a német szaksajtó egy nappal a Real Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A világ két egykor tündöklő, ma erősen hamvadó együttese kedden este a BL nyolcaddöntőjének keretében találkozik egymással.
2007. február 19. hétfő 15:53 - Hírextra
Sem a sajtó, sem a csapat vezetése nem kételkedik abban, hogy a Real Madrid most nagyon rossz, ugyanakkor abban sem, hogy a Bayern München még rosszabb. A régi-új edző, Ottmar Hitzfeld - egyelőre legalábbis - nem hozott semmi változást, az alsóházban jegyzett Alemannia Aachentől elszenvedett hétvégi, 1-0-ás vereség pedig tovább rontotta a hangulatot.

A játékosok teljes letargiában és önbizalomhiányban szenvednek, egyedül a szenvedélyes kapuvédő, Oliver Kahn "őrjöng", de hiába. Az 58 éves edző "agyonsújtott óriáshoz" hasonlította csapatát. Dicsőségére legyen mondva, hogy nem adta fel, s igyekszik lelkesíteni a játékosokat.

Sokan arra emlékeztetnek, hogy 1975-ben hasonló volt a helyzet. Akkor a müncheniek a Bundesligában a tizedik helyen landoltak, de mégis megnyerték a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et. Talán - fűzik hozzá - megismétlődhez a történelem.

Hitzfeld hétfői nyilatkozatában meglehetősen realistának tűnt. Szerinte a madridiak 51:49 arányban favoritok a két óriásból lett "ideiglenes törpe" találkozóján. "De a továbbjutással kapcsolatos reményt nem szabad feladni" - fűzte hozzá a tekintélyes edző, akit saját bevallása szerint 1997-ben és 2004-ben is csábított a Real Madrid.

"A szívem csücske azonban mindig is a Bayern München maradt" - jelentette ki a tréner, aki mindent összevéve mégis csak az ég ajándékának nevezte, hogy kedden a Bernabeu Stadionban vezényelheti - remélhetőleg győzelemre - csapatát. A csodában reménykedett Uli Hoeness, a csapat menedzsere is.

Az egykori világhírű válogatott labdarúgó ugyancsak abban bízott, hogy a gárda a Bajnokok Ligájára "összeszedi magát". Ennek kapcsán arra emlékeztetett, hogy a csoportmérkőzések során a müncheniek egyetlen mérkőzést sem vesztettek, ráadásul legyőzték az olasz bajnokságban nagy különbséggel vezető Internazionalét is. Hoeness elismerte, hogy stratégiát - mint fogalmazott - egyik napról a másikra nem lehet váltani. De azzal kapcsolatban mindenképp bizakodó volt, hogy a játékosok kedden apai-anyait beleadnak.

A csapatkapitány, Kahn szenvedélyes harcra szólította fel csapattársait. "Mintha a Bundesligában a kiesés ellen küzdenénk" - jelentette ki az olykor kíméletlen durvaságba hajló fanatizmusa miatt egyesek által valósággal gyűlölt, mások által imádott kapuvédő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását