2024. június 16. - Jusztin

Lehetséges török helyszínek

Isztambulban, Bursában, Izmirben, Antalyában, Ankarában, Eskisehirben, Konyában és Kayseriben bonyolítanának le mérkőzéseket a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon, amennyiben Törökország kapná meg a rendezési jogot.
2009. december 24. csütörtök 08:40 - HírExtra
A török sportági szövetség (TFF) szerdán tette közzé választását, amint azt is, hogy tartalékhelyszínként Adanával, Trabzonnal és Urfával számol.

Mahmut Özgener, a TFF elnöke sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy Isztambulban két arénában lennének összecsapások, egyrészt a jelenleg 78 ezres, de a tervek szerint bővülő Atatürk olimpiai stadionban, másrészt a Galatasaray 53 ezres otthonában, a Türk Telekom Arenában. A pályázati anyag alapján az anatóliai helyszíneken - Kayserit kivéve - mindenütt új stadion épülne 33-40 ezer férőhellyel. Kayseriben már áll a 33 ezres új Kadir Has stadion.

Faruk Nafiz Özak sportért felelő államminiszter szerint pénzügyi gondja nem lenne a szervezőknek.

"Törökország és annak komoly fejlődésben lévő futballipara könnyedén biztosítja a feltételeket" - szögezte le.

A TFF sikeres pályázat esetén 400 millió eurót fektetne a stadionokba, egymilliárdot turisztikai infrastruktúrába és 250 milliót reklámra, népszerűsítésre.

A részletes pályázati anyagot február 15-ig kell eljuttatni az európai sportági szövetséghez, az UEFA-hoz, amely május 27-én hirdeti ki a győztest.

A 2016-os kontinensviadalért Spanyolország és Olaszország van még versenyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását