2024. május 14. - Bonifác

Szigorítaná a Btk.-t Petrétei

Petrétei József a rendőrpalota elleni támadás miatt szigorítaná a büntető törvénykönyvet (Btk.) és ehhez kér támogatást levelében, melyet minden illetékes döntéshozónak elküldött.
2007. február 16. péntek 10:06 - Hírextra
A levélben a miniszter "széleskörű szakmai és politikai támogatást kér a büntető törvénykönyv rendőrök védelmét célzó módosításához" - áll az IRM közleményében. A levél szövege olvasható az IRM honlapján.

Eszerint a február 13-i lőfegyverrel elkövetett támadás szimbolikus értékű, elkövetésének jellegéből és módszeréből megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a rendőrség intézményének egésze ellen irányuló fenyegetés, megfélemlítés.

"A közelmúlt közéleti eseményei miatt a Rendőrség a társadalom érdeklődésének középpontjába került, sőt politikai viták tárgya lett. Sajnálatos módon, a társadalmi feszültségek hatására nyugtalanítóan nőtt az intézkedő rendőrök elleni támadások, és egyéb jogellenes cselekmények száma. A rendőrségi székház ellen intézett támadás már olyan súlyú cselekmény, amit a közélet felelős szereplői nem nézhetnek tétlenül" - áll a levélben.

A miniszter szerint egyértelművé kell tenni, hogy a közrend és a közbiztonság alapvető érték. Az ezért adott esetben életüket is kockáztatni köteles rendőrök elleni cselekmények megelőzése gyors és határozott fellépést igényel.

"Mindezek érdekében a közbiztonságot és a köznyugalmat súlyosan megzavaró bűncselekmények megelőzésének egyik intézkedéseként kezdeményezem a büntető törvénykönyv vonatkozó tényállásainak felülvizsgálatát, a büntetési tételek szigorítását" - írta levelében Petrétei József miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását