2024. május 3. - Tímea, Irma

"Adjuk vissza a nemzeti ünnepeket!"

Mértékletességre kéri a parlamenti pártok vezetőit és a magyar politikai élet szereplőit a március 15-i nemzeti ünneppel kapcsolatosan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
2007. február 15. csütörtök 18:21 - Hírextra
Adjuk vissza a nemzeti ünnepeket! című felhívásában a kormányfő úgy fogalmaz: "(...) minden korábbinál nagyobb a veszélye annak, hogy idén március 15-én ne csak az ünnep, de az ország nyugalmát is elvegyék." "Arra kérem a parlamenti pártok vezetőit, a magyar politikai élet valamennyi szereplőjét, tanúsítsanak mértékletességet március 15-én" - írja a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint az országnak most nem hangos szavakra, hanem megértésre, mértékletességre és nyugalomra van szüksége.

A kormányfő arra kéri "a nyugalom, a rend és a békesség híveit", adják vissza közösen a nemzetnek az ünnepét.

"A demokrácia tisztelete, a szabadság szeretete és a nemzet szolgálata nem engedi, hogy az ünnepek párttulajdonokká váljanak" - írja.

"A múltunk egy, a jövőnk közös. Legyen a nemzet ünnepe is az. Legyen az ünnep újra mindannyiunké, az egész nemzeté" - zárul Gyurcsány Ferenc felhívása.

A miniszterelnök kedden a köztelevízió Az Este című műsorában egy kérdés kapcsán azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy március 15-én ne mondjon beszédet sem a miniszterelnök, sem vezető politikus, és a kormány visszafogottan ünnepelje az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását