2024. március 29. - Auguszta

Százezren tüsszögnek és krákognak

Az utóbbi héten 50 ezer új influenzaszerű megbetegedést regisztráltak az országban - mondta el a Független Hírügynökségnek Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) főosztályvezetője.
2007. február 14. szerda 14:06 - Hírextra
Ez a korábbi két hét adataival együtt több mint 100 ezer beteget jelent. A járvány miatt újabb Csongrád megyei kórházakban rendelt el szerda reggeltől látogatási tilalmat a megyei tisztiorvosi szolgálat. Hódmezővásárhelyen az Erzsébet Kórházban és Szegeden a II. Kórházban már csak a portáig mehetnek be a hozzátartozók.

Az ország valamennyi területéről beérkező mintákból eddig összesen 32 esetben mutatták ki az influenza A vírusát, közöttük egy budapesti mintából is - mondta Ócsai Lajos.

Mivel az Európai Unióban még nincs egységes meghatározás arra, hogy mi számít járványnak, ezért a főigazgató úgy fogalmazott: Csongrádban a tömeges megbetegedések miatt már hivatalosan kimondható, hogy járvány van, és több megyében valoszínűsíthető.

Az adatok alapján továbbra is a legtöbb beteg a fiatalok közül kerül ki: országosan a fertőzöttek 39 százaléka 15 év alatti. Vannak azonban megyék, ahol ennél még magasabb az arány: Hajdú-Biharban, Nógrádban, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a betegek 50 százaléka gyerek.

Várható, hogy a következő 2-3 hétben tovább emelkedik a megbetegedések száma, de a főosztályvezető szerint nem lesz komoly járvány.

Csongrád megyében a hódmezővásárhelyi és a szegedi mellett a makói városi kórházban, Szegeden a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekklinikán van látogatási tilalom.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását