2024. május 7. - Gizella

Annyira kész vagyunk Schengenre, hogy még a szlovákoknak is segítünk

A magyar határőrség lényegében készen áll a schengeni csatlakozásra, és megad minden segítséget Szlovákiának, hogy szomszédunk is teljesítse az év végéig a csatlakozáshoz szükséges kritériumokat.
2007. február 14. szerda 12:53 - Hírextra
Az idei év egyik fő feladata a teljes jogú schengeni tagságra való felkészülés befejezése, a magyar határőrség lényegében minden feltételt teljesített, ám hogy az uniós belső határok valóban scehngeni módra átjárhatóak legyenek, ahhoz az is kell, hogy a szlovák kollégák is megfeleljenek minden előírásnak - mondta a vezérőrnagy.

Közlése szerint Szlovákiának a technikai, informatikai rendszer kiépítésében, valamint a szervezeti struktúra átalakításában kell még tennie ahhoz, hogy az év végéig csatlakozhasson a schengeni övezethez, Ehhez a magyar határőrség minden segítséget megad, hiszen ebben az esetben az unió belső határán valóban nem lesz ellenőrzés, a schengeni térségben ugyanis nincs határellenőrzés. Amennyiben Szlovákia nem készül fel a csatlakozásra, akkor lényegében marad minden a mai állapotban - tette hozzá.

A vezérőrnagy közölte: az elmúlt év végén a határőrség létszáma több mint ezerrel csökkent, legnagyobb mértékben a miskolci igazgatóságon. Ezzel kapcsolatban Rolyák József dandártábornok, igazgató azt mondta: most 17 százalékkal kevesebben dolgoznak mint tavaly, ám minden feladatot ellátnak. Ugyanakkor van egy bizonyos aggodalom a határőrök körében a rendőrséggel való, tervezett integrációval kapcsolatban, több részlet ugyanis még nem világos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását