2024. április 27. - Zita

Hétfőre kész a Fidesz-KDNP lista?

Összeáll hétfőn a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora, az országos választmány ugyanis ezen a napon véglegesíti, hogy kik indulnak a jövő évi választáson.
2009. december 11. péntek 13:11 - HírExtra
Az MTI úgy tudja, a Fidesz országos választmánya hétfőn, a parlament plenáris ülése előtt a belvárosi Aranytízben ül össze, ahol Orbán Viktor pártelnök sajtónyilvános beszéde után zárt ülést tart a testület. Döntenek a pártszövetség 2010-es országgyűlési választáson egyéni választókerületekben induló 176 képviselőjelöltjéről.
A névsor a választmányi ülés végeztével válik majd nyilvánossá.

Az ősz folyamán elsőként a Fidesz helyi szervezeteinek közgyűlései javasoltak jelöltet, erről a választókerületi szervezet közgyűlése foglalt állást.

A jelöltté válás igazi mérföldköve azonban az Orbán Viktor felcsúti házában zajló képviselőjelölti meghallgatások voltak. Ezeken a Fidesz elnöke más pártvezetők társaságában - Kövér László választmányi elnökkel, Kubatov Gábor pártigazgatóval, Varga Mihály alelnökkel, illetve az adott regionális igazgatóval - egyenként beszélgetett csaknem egy órát a potenciális jelöltekkel, akik az esetek nagy részében egyben választókerületi elnökök is.

Orbán Viktor most hétfőn azt mondta, még nem volt módja mind a 176 egyéni képviselőjelölttel beszélni. "Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem, illetve van egy olyan körzet, amelynek a jelöltjelöltje még hátra van" - közölte akkor Orbán Viktor.
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője múlt kedden az MTI-nek elmondta, az egyéni képviselőjelöltekkel kapcsolatos országos választmányi döntést még megelőzi egy elnökségi ülés és a választási egyeztető bizottság ülése. Hozzátette, a listák jövőre készülnek el.

Az esetleges jelöltek közül Molnár Oszkár edelényi polgármester indulási esélyeit boncolgatta a legtöbbet a sajtó. A Népszabadság hétfői számának Szijjártó Péter azt mondta, Molnár Oszkár nem volt felcsúti meghallgatáson. Arra, miszerint ebből az következik, hogy az edelényi polgármester nem lesz fideszes egyéni képviselőjelölt, maga az érintett úgy reagált: továbbra is az ellenzéki párt jelöltjének tartja magát. Molnár Oszkár az MTI-nek hangsúlyozta, véglegesen december 14-én dől el, hogy a párt indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon.

Orbán Viktor egyébként hétfőn arra a kérdésre, hogy Molnár Oszkár valóban nem lesz-e fideszes egyéni jelölt, úgy válaszolt: "arra kérem önöket, hogy tüntessenek ki a türelmükkel"; majd hangsúlyozta, jövő hétfőn, az országos választmány ülésén születik döntés az egyéni képviselőjelöltekről. Addig minden csak találgatás, "munka közbeni információ lenne, és a mi munkánkat az segítené, hogy ha szépen, nyugodtan 14-én meghozhatnánk a még hátralévő személyi döntéseket" - tette hozzá akkor.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását