2024. május 18. - Erik, Alexandra

Semmi sem szent: cigarettával tömte és megfojtotta anyját a megátalkodott férfi

Tíz év börtönre ítélte a Somogy Megyei Bíróság azt a férfit, aki brutálisan bántalmazta, kínozta, végül megfojtotta saját anyját Somogymeggyesen - jelenti a HavariaPress.
2007. február 9. péntek 11:01 - Hírextra

A vádirat szerint a kegyetlen tettet jól jellemzi, hogy előfordult: a most 58 éves férfi cigarettával és gyufával etette a hetvenes évei legvégén járó, mozgássérült nőt. A férfi ugyan tagadta az ittasan elkövetett bűncselekményeket, de ivócimborája terhelő vallomást tett rá. Ez alapján a megyei bíróság első fokon tíz év börtönre ítélte, emberölésért.

A vádirat szerint az 58 éves férfi együtt lakott 79 esztendős édesanyjával, aki csak járókerettel tudott mozogni. Ennek ellenére a férfi - a falubeliek szerint - ittas állapotban rendszeresen bántalmazta anyját. Amikor egy tavaly nyári napon ismét berúgott, ököllel kezdte ütlegelni az anyját, cigarettát és gyufaszálakat nyeletett le vele - ez utóbbiak közül egy a nő tüdejébe került - végül megfojtotta az asszonyt. A férfi a bíróságon tagadta a bűntettet, ám az ügy koronatanúja, a vádlott egyik ivócimborája terhelő vallomást tett rá. Elmondta, hogy látta, amint a férfi aznap üti-veri és fojtogatja édesanyját, bár magát a gyilkosságot nem látta.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, ám a védelem felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását