2024. május 3. - Tímea, Irma

Orosz rasszisták verték agyon a zsidó fiút

Öttől tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélt pénteken az uráli Jekatyerinburg bírósága öt orosz tizenévest, akik egy temetőben vaskereszttel agyonvertek egy zsidó fiatalembert - jelentette az orosz televízió egyes csatornája.
2007. február 9. péntek 23:59 - Hírextra
A bíróság megállapította, hogy 2005-ben, amikor a vádlottak 12 és 17 év közöttiek voltak, 21 éves áldozatukat a temetőhöz kísérték, majd rátámadtak. Az ötfős gyilkos csoportban egy lány is volt. A szverdlovszki területi bíróság illetékese szerint a szörnyű tettet fajgyűlöletből követték el.

A rasszista - időnként halálos kimenetelű - támadások elszaporodtak az elmúlt években Oroszországban, ahol a Szova moszkvai kutatóintézet szerint 2006-ban legkevesebb 540 színes bőrű emberre támadtak fajgyűlölők, és 54-et meg is öltek közülük.

Az antiszemitizmus szintén gyakori jelenséggé vált. Tavaly egy férfi rontott be Heil Hitler kiáltással egy zsinagógába, ahol kilenc embert megkéselt. Nem ritka a zsidó temetők feldúlása sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását