2024. május 9. - Gergely

Szerintünk rossz, és csak rosszabb lesz

A csehekhez és a lengyelekhez viszonyítva a magyarok a legelégedetlenebbek anyagi helyzetükkel, és a jövőtől is jobban tartanak, mint korábban - ez derül ki a TÁRKI vizsgálatából.
2007. február 8. csütörtök 15:47 - Hírextra
 A kutatás szerint a három visegrádi ország lakosai közül már a tavaly januári felmérés során is a magyarok voltak anyagi helyzetükkel a legelégedetlenebbek, s ez mára még inkább igaz. A másik két ország lakosaihoz képest a legnagyobb arányban (29 százalék) a magyarok látják elég rossznak a háztartásuk anyagi helyzetét, amit csupán a megkérdezettek mintegy tizede értékelt elég jónak.

A háztartás helyzetét rossznak, vagy "elég rossznak" érzők aránya a cseheknél a legalacsonyabb, 14 százalék. Míg a csehek és a lengyelek jövőképe alig változott az előző vizsgálat óta eltelt egy év alatt, addig a magyarok jobban tartanak a jövőtől, mint korábban - derül ki a kutatásból, amelyet a TÁRKI a CEORG (Central European Opinion Research Group) kutatási együttműködés keretében végzett.

2006-ban a megkérdezett magyarok 19 százaléka vélte úgy, hogy háztartásának helyzete romlani fog a következő hónapokban, 2007-ben ez az arány már 36 százalékra nőtt. A jelentés szerint Magyarországon a változatlanságban reménykedők aránya 2006-hoz képest erősen csökkent, 56 százalékról 39-re, az optimisták aránya pedig felére zsugorodott, 21 százalékról 11 százalékra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását